بسته شدن کانال یوتیوب چرا اتفاق میافتد؟ با خرید اکانت یوتیوب پریمیوماز قابلیت های پرمیوم آن بهره مند شوید. هیچ چیز ناامیدکنندهتر از این نیست که با یک اخطار، تمام زحماتی که برای کانال یوتیوبتان کشیدهاید، در یک لحظه به باد برود. مگر میشود؟ شما تمام تلاشتان را کردهاید و محتوایتان را با دقت منتشر کردهاید، پس این اخطارها از کجا آمدهاند؟
اگر پاسخی برای این سوالات ندارید، این مطلب را از دست ندهید. در این مقاله، میخواهم درباره چند اخطار مهم صحبت کنیم که ممکن است منجر به بسته شدن کانال یوتیوب شما شود.
یوتیک به عنوان یک پلتفرم معتبر در ارائه اکانتهای پرمیوم، با خدمات متنوع و کیفیت بالا، امکانات و مزایای ویژهای را به کاربران خود ارائه میدهد. برای اطلاعات بیشتر و بهرهمندی از خدمات یوتیک، میتوانید با کلیک روی لینک از پیشنهادهای ویژه خرید اشتراک یوتیوب پریمیوم استفاده کنید.
به طور خلاصه باید بگویم یکی از اصلیترین دلایل بسته شدن کانال یوتیوب، اخطار مربوط به نقض قوانین کپیرایت است. اگر طی ۹۰ روز، ۳ اخطار کپیرایت دریافت کنید، کانال شما برای همیشه بسته خواهد شد.
این موضوع بسته شدن کانال یوتیوب دردناک است، اما یوتیوب در این زمینه شوخی ندارد!علاوه بر این، تخطی از سایر قوانین یوتیوب هم میتواند بدون هشدار قبلی منجر به حذف کانال شما شود. در این مقاله، به این موارد نیز با جزئیات بیشتری پرداختهام.
لیست عناوین مقاله
دلایل اصلی بسته شدن کانال یوتیوب
بسته شدن کانال یوتیوب ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد، اما اینجا قصد داریم مهمترین عواملی را بررسی کنیم که احتمالاً منجر به بسته شدن کانال یوتیوب شما میشوند و خرید اشتراک یوتیوب را به شما توصیه می کنیم. آگاهی از این قوانین برای ادامه فعالیت و کسب درآمد از یوتیوب بسیار حیاتی است.
این موارد در مجموعه قوانین و سیاستهای گوگل برای یوتیوب آورده شدهاند. با رعایت این نکات، میتوانید از مخاطرات احتمالی جلوگیری کرده و کانال خود را امن نگه دارید.
۱. نقض حق کپیرایت
در بررسی دلایل بسته شدن کانال یوتیوب اگر در ویدئوهای خود از محتوای دارای حق کپیرایت مانند عکس، فیلم یا موسیقی بدون اجازه استفاده کنید، یوتیوب بهسرعت آن را شناسایی میکند و اخطار کپیرایت صادر میکند. استفاده از آثار دیگران بدون مجوز قانونی، یکی از دلایل اصلی دریافت اخطارهای استرایک و بسته شدن کانال یوتیوب است. این اخطارها در صورت تکرار، به مسدود شدن کانال شما منجر خواهند شد. بسیاری از یوتیوبرهای موفق با رعایت این نکته به فعالیت خود ادامه میدهند، اما در میان برخی کاربران ایرانی، نادیدهگرفتن این قانون رایجتر است.
۲. ارسال اخطار حذف محتوا توسط صاحب اثر
اگر محتوایی که به شما تعلق ندارد را منتشر کنید، صاحب اثر میتواند از یوتیوب بخواهد که ویدئوی شما را حذف کند. یوتیوب همچنین درآمد احتمالی شما از آن ویدئو را به صاحب اصلی محتوا انتقال میدهد. حتی اگر صاحب اثر شکایت نکند، یوتیوب خود با هوش مصنوعی پیشرفتهای که دارد، موارد نقض کپیرایت را شناسایی و اخطار لازم را صادر میکند. در صورت دریافت ۳ اخطار کپیرایت در مدت ۹۰ روز، منجر به بسته شدن کانال یوتیوب خواهد شد.
3. اخطارهای مربوط به Community Guidelines
یکی از اصلیترین دلایل بسته شدن کانال یوتیوب، انتشار محتوایی است که قوانین یوتیوب آن را ممنوع کرده است. یوتیوب به طور واضح این محتواها را تعریف کرده و به کاربران دربارهی رعایت آنها هشدار میدهد. در اینجا از دلایل بسته شدن کانال یوتیوب به برخی از مهمترین محتوای ممنوعه اشاره شده است:
- محتوای جنسی
یوتیوب محیطی برای محتوای جنسی یا غیراخلاقی نیست. حتی اگر ویدیو متعلق به خودتان باشد، از انتشار چنین محتوایی پرهیز کنید که باعث بسته شدن کانال یوتیوب می شود.
- محتوای خشونتآمیز
محتوایی که خشونت غیرموجه، ترساندن دیگران، یا تشویق به خشونت را نمایش میدهد در یوتیوب جایی ندارد. همچنین، تشویق به انجام اعمال خشونتآمیز یا به اشتراکگذاری محتوای هولناک، به شدت ممنوع است و باعث بسته شدن کانال یوتیوب می شود. اگر ویدیویی دارید که ممکن است برای برخی نامناسب باشد، اطلاعات کافی دربارهی محتوای آن در اختیار بگذارید.
- محتوای مضر و خطرناک
هر گونه محتوایی که مخاطبان، بهویژه کودکان، را به انجام اعمال خطرناک یا آسیبرسان تشویق کند، برخلاف قوانین یوتیوب است باعث بسته شدن کانال یوتیوب می شود و باید از انتشار آن خودداری کنید.
- نفرت پراکنی
یوتیوب به آزادی بیان احترام میگذارد اما محتوایی که علیه گروهها یا افراد براساس نژاد، دین، ملیت، جنسیت، گرایش جنسی یا دیگر خصوصیات، نفرتپراکنی یا تشویق به خشونت را ترویج دهد، کاملاً ممنوع است و باعث بسته شدن کانال یوتیوب می شود.
- آزار و اذیت و مزاحمت سایبری
ویدیوها و کامنتهای توهینآمیز یا ویدیوهایی که با هدف هک یا آزار دیگران منتشر میشوند، نقض قوانین یوتیوب هستند. یوتیوب به شدت با چنین محتوایی برخورد میکند و بسته شدن کانال یوتیوب می شود.
- تهدید و تعرض
رفتارهایی چون تهدید، آزار و اذیت، مزاحمت، ارعاب، نقض حریم خصوصی، یا انتشار اطلاعات شخصی افراد به شدت توسط یوتیوب ممنوع است. کاربرانی که به این رفتارها بپردازند، ممکن است برای همیشه از این پلتفرم محروم شوند و بسته شدن کانال یوتیوب منجر می شود.
- هرزنامه، کلاهبرداری و اطلاعات گمراهکننده
اگر محتوایی منتشر کنید که تصویر کاور یا عنوان آن با محتوای ویدیو همخوانی نداشته باشد، یا اگر به قصد فریب و جلب کلیک بیشتر چنین اقدامی انجام دهید، یوتیوب با گزارشهای کاربران به شما اخطار خواهد داد. در صورت تکرار و دریافت سه اخطار، ممکن است به طور کام باعث بسته شدن کانال یوتیوب شود.
همچنین، مواردی نظیر تشویق به استفاده از اسلحه، مواد منفجره، یا محتوای آسیبرسان به کودکان نیز ممنوع است و با انتشار آنها، ممکن است از یوتیوب اخطار بسته شدن کانال یوتیوب دریافت کنید.
۴. نقض حریم شخصی و حقوق دیگران
یوتیوب به حریم خصوصی افراد و جلوگیری از توهین و تهدید بسیار حساس است. انتشار محتواهایی که شامل تهدید، اذیت و آزار یا بیاحترامی به افراد خاص باشد، اخطار دریافت میکند. ادامه چنین تخلفاتی به مسدود شدن کانال و بسته شدن کانال یوتیوب شما منجر خواهد شد.
۵. نشر محتوای خطرناک
تولید محتوایی که افراد، بهویژه کودکان و نوجوانان را به رفتارهای خطرناک مانند خودآزاری، پرش از ارتفاع و رفتارهای مشابه تشویق میکند، نقض قوانین یوتیوب است. این نوع محتوا نه تنها اخطار فوری دریافت میکند، بلکه در موارد حاد، بلافاصله به حذف کانال و بسته شدن کانال یوتیوب منجر خواهد شد.
برای آشنایی با بهترین کانال های آموزش برنامه نویسی در یوتیوب کلیک کنید.
۶. خرید فالوور و بازدیدهای جعلی
خرید سابسکرایبر و بازدیدهای فیک برای افزایش درآمد، یکی دیگر از تخلفات رایج است که باعث بسته شدن کانال یوتیوب می شود. یوتیوب بهراحتی قادر به تشخیص این موارد است و این اقدام را نوعی فریب کاربران تلقی میکند. اگر به این کار مبادرت کنید، یوتیوب بهسرعت به کانال شما اخطار خواهد داد و حتی ممکن است آن را حذف کند.
۷. درخواست کلیک بر روی تبلیغات
برخی تولیدکنندگان محتوا از مخاطبان خود میخواهند که روی تبلیغات کلیک کنند تا درآمد بیشتری کسب کنند، اما این کار نقض قوانین یوتیوب است. یوتیوب بهسرعت این موضوع را تشخیص داده و با اخطار یا حذف کانال برخورد خواهد کرد. ترغیب کاربران به کلیک بر روی تبلیغات بدون توجه به علاقهی واقعی آنها، از نظر یوتیوب عملی نادرست است و موجب مجازات صاحب کانال و بسته شدن کانال یوتیوب میشود.
۸. کلیک شخصی بر روی تبلیغات خود
کلیک کردن روی تبلیغات ویدئوی خودتان، نقض آشکار قوانین یوتیوب است و در صورت تشخیص، منجر به مسدود شدن همیشگی کانال شما و بسته شدن کانال یوتیوب خواهد شد. برای کسب درآمد صحیح و مطمئن از یوتیوب، باید قوانین را دقیقاً رعایت کنید و به هیچوجه سعی نکنید آنها را دور بزنید.
رعایت این قوانین و اصول برای موفقیت در یوتیوب الزامی است و بیتوجهی به آنها، فعالیت شما را به خطر میاندازد و باعث بسته شدن کانال یوتیوب می شود.
مراحل دریافت اخطار از یوتیوب که باید بشناسید
یوتیوب به عنوان یک پلتفرم اجتماعی محبوب جهانی، قوانین و مقررات خاص خود را دارد که همه کاربران موظف به رعایت آنها هستند. در صورت تخطی از این قوانین، یوتیوب به کاربران اخطار بسته شدن کانال یوتیوب را میدهد. یوتیوب کانالها را بهیکباره مسدود نمیکند؛ بلکه در صورت شناسایی تخلف، ابتدا با ارسال هشدار سعی در ترغیب کاربران به رعایت قوانین دارد. با تکرار تخلفها، یوتیوب نهایتاً میتواند کانال را برای همیشه حذف کند و باعث بسته شدن کانال یوتیوب می شود. در ادامه مراحل دریافت اخطار از یوتیوب را توضیح میدهیم.
هشدار اولیه از یوتیوب
هنگامی که کاربری برای اولین بار از قوانین تخطی کند، یوتیوب هشداری برا بسته شدن کانال یوتیوب ثبت میکند و محتوای غیرقانونی را حذف میکند. در این مرحله، یوتیوب فرصت اصلاح اشتباه را به کاربر میدهد و فرض را بر ناآگاهی او از قوانین میگذارد. این هشدار بسته شدن کانال یوتیوب بهطور دائمی در سابقه کانال ثبت میشود، اما در این مرحله، کاربر میتواند با اعتراض و ارائه توضیحات، دلیل اشتباه را روشن کند.
اخطار اول یوتیوب
اگر کاربر دوباره قوانین را نقض کند، یوتیوب یک اخطار ۹۰ روزه بسته شدن کانال یوتیوب ثبت میکند و کانال را برای یک هفته محدود میکند. این محدودیت شامل عدم توانایی آپلود ویدئو، عکس، و لایو و سایر فعالیتهای انتشار محتوا است. پس از پایان یک هفته، محدودیتها رفع میشوند، اما اخطار بسته شدن کانال یوتیوب تا ۹۰ روز باقی میماند.
اخطار دوم یوتیوب
اگر در این مدت ۹۰ روزه، کاربر مجدداً تخلف کند، اخطار دوم بسته شدن کانال یوتیوب ثبت میشود و این بار یوتیوب تمام دسترسیهای کانال را به مدت دو هفته محدود میکند. علاوه بر این، تمامی محتوای غیرقانونی نیز از کانال حذف خواهد شد. پس از دو هفته، دسترسیها بازمیگردند، اما تخلف سوم عواقب جدیتری خواهد داشت.
اخطار سوم و بسته شدن کانال
با دریافت سومین اخطار در دوره ۹۰ روزه، یوتیوب کانال را برای همیشه مسدود میکند و باعث بسته شدن کانال یوتیوب می شود و امکان بازگرداندن آن را به کاربر نمیدهد. به این ترتیب، در صورت ثبت یک هشدار و سه اخطار، کانال برای همیشه از دست میرود.
همانطور که مشاهده میکنید، یوتیوب با هر اخطار فرصتی به کاربران برای اصلاح خطا میدهد، اما با نادیده گرفتن این اخطارها و دریافت سومین اخطار،باعث بسته شدن کانال یوتیوب برای همیشه میشود.
چگونه از بسته شدن کانال یوتیوب خود جلوگیری کنیم؟
اکنون که با دلایلی که ممکن است منجر به بسته شدن کانال یوتیوب شما شود آشنا شدید، بیایید ببینیم چطور میتوانید از این مشکل پیشگیری کنید. توجه داشته باشید که برخی از موارد مانند نقض قوانین کپیرایت یا انتشار محتوای غیراخلاقی، از اصلیترین عواملی هستند که میتوانند به راحتی جلوی فعالیت یا کسب درآمد شما از یوتیوب را بگیرند. فرقی ندارد چقدر برای کانالتان زمان گذاشته باشید؛ یوتیوب در این موارد کاملاً جدی عمل میکند و با هرگونه تخلف برخورد خواهد کرد.
خوشبختانه، یوتیوب با اولین اشتباه کانال شما را نمیبندد. این پلتفرم قبل از هر اقدام شدید و بسته شدن کانال یوتیوب، انواع اخطارها و اطلاعیهها را برای شما ارسال میکند. بهتر است همیشه هشیار باشید و مرتب ایمیلهای خود را بررسی کنید. حتی میتوانید نوتیفیکیشنها را فعال کنید تا بلافاصله از هرگونه پیام یا اخطار جدید باخبر شوید.
در بخش پنل یوتیوب استودیو نیز امکان مشاهدهی تمامی اخطارها و اطلاعیههای بسته شدن کانال یوتیوب را دارید؛ این قسمت را به صورت دورهای چک کنید تا از وضعیت کانال خود اطمینان حاصل کنید.
اگر قصد دارید در یوتیوب به صورت حرفهای فعالیت کنید، کسب درآمد داشته باشید و به رشد پایدار برسید، قبل از هر چیز قوانین یوتیوب را به خوبی یاد بگیرید و سپس محتوایی تولید کنید که کاملاً منحصربهفرد و از خودتان باشد.